Paul Revere

Context

          Paul Revere a fost ofițer și partizan în timpul Războiului de Independență american, de la finalul secolului al XVIII-lea. În jurul acestuia s-a format o legendă datorată „cursei” călare pe care ar fi făcut-o la 18 aprilie 1775, pentru a avertiza populația că armata britanică se apropie. Curajul și determinarea lui Revere au fost consemnate în istoriografia americană, prin intermediul baladelor și lucrărilor științifice, care au construit și o „legendă”  în jurul personalității sale. Cea mai cunoscut baladă a fost scrisă de  Henry Wadsworth Longfellow și intitulată „The Song of Hiawatha”(1855).

Viața lui Revere

          Paul Revere s-a născut pe data de 1 ianuarie 1735, în Boston, Massachusetts și a trecut la cele veșnice pe data de 10 mai 1818, în Boston.  Tatăl lui Revere,  Apollos Rivoire, care ulterior și-a schimbat numele în „Revere”, a fost un hugenot, care a venit la Boston în căutare de refugiu.  Tatăl lui Revere a devenit ucenic al unui argintar și ulterior argintar. Această meserie i-a fost transmisă și lui Paul Revere, care s-a calificat și a devenit ulterior unul dintre cei mai apreciați argintari din Statele Unite. Revere a primit suficientă educație, cât pentru a putea să citească lucrările de specializare în metalurgie.
El nu s-a specializat exclusiv pe prelucarea bijuteriilor, ci a ales să încerce să prelucreze cât mai multe elemente din argint. Revere a prelucrat inclusiv instrumente medicale ,utilizate în operații sau chiar proteze dentare.  Din 1770, Revere s-a alăturat cauzei revoluționare și s-a opus britanicilor, prin construcția unei comunități  în Boston, formate din intelectuali și artiști. În 1773 el a protestat alături de 50 de persoane, în timpul „Partidei de ceai din Boston”, împotriva suprataxării „ceaiului” de către metropola engleză. Acest eveniment este considerat de istorici ca fiind începutul „Războiului de Independență” de pe continentul american.
Pe data de 18 aprilie 1775,  Dr. Joseph Warren i-a oferit lui Revere misiunea de a merge către Lexington, Massachusetts, pentru a transmite faptul că trupele staționate în Boston plănuiesc să pornească spre nord, pentru a-i aresta pe  Samuel Adams și John Hancock, liderii mișcării de rezistență „Sons of Liberty”. Aceștia stăteau în Lexington. Pe drumul către Lexington, Revere a alertat toate persoanele implicate în mișcarea revoluționară. O a doua persoană desemnată să informeze,  William Dawes,  a plecat simultan cu Revere și  a ajuns la ora 12:30, ziua, după Paul Revere, cu exact același mesaj ca acesta, în caz că Revere întâmpina dificultăți.  Revere și-a îndeplinit misiunea, iar Samuel Adams și John Hancock a reușit să se facă nevăzuți înainte ca armata britanică să-i aresteze.
În urma acestui episod, Revere, Dawes și Samuel Prescott au plecat către Concord, unde primii au fost arestați de britanici. Revere a fost eliberat în cele din urmă  dar a fost deposedat de toate bunurile, inclusiv de cal și a fost nevoit să se întoarcă până în Lexington pe jos.

Revere la începutul ostilităților

          Revere a participat la câteva lupte dar s-a și folosit de cunoștițele dobândite în prelucrarea metalelor pentru a produce praf de pușcă pentru armatele revoluționare. În 1776 a condus apărarea castelului William, din Boston, însă meritele dobândite în război, nu au fost niciodată recunoscute oficial. După război, el s-a concentrat pe  producția tablei de cupru, pentru latura industrială și producția de nave.

Bibliografie

https://www.britannica.com/biography/Paul-Revere

https://www.history.com/topics/american-revolution/paul-revere

https://www.paulreverehouse.org/the-real-story/