Ungaria este un loc sigur pentru conservatori (Balázs Orbán)

Ungaria a reușit să devină un fel de loc sigur pentru conservatori, a declarat directorul politic al premierului ungar, Balázs Orbán, la Washington, la conferința Heritage Foundation, una dintre principalele instituţii de analiză conservatoare americane. Balázs Orbán, care a fost singurul vorbitor din străinătate la conferința numită „Leadership Summit”, a atras atenţia asupra rezultatelor politicii familiale ungare, dublarea numărului de căsătorii și înjumătățirea numărului de divorțuri. Politicianul ungar s-a referit şi la faptul că fără nicio modificare a reglementărilor legale, numărul avorturilor a fost redus la jumătate ca urmare a restructurării politicii familiale. La schimbările de politică oamenii răspund prin acţiune, şi „dacă cineva este capabil să creeze un loc sigur pentru conservatori, luând în considerare o țară în ansamblu, atunci va avea câştig de cauză”, a adăugat Balázs Orbán. Referitor la dezbaterea privind familia, a subliniat că tatăl este bărbat, mama este femeie, iar „în acest punct dezbaterea se încheie în Ungaria”.
La conferința la nivel înalt, care a fost organizată cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea Fundației Heritage, au participat mai mulţi membri ai Legislativului Statelor Unite. Josh Hawley, membru al Senatului, senator al statului Missouri, a vorbit despre provocările de politică externă ale Statelor Unite, printre altele, despre faptul că admiterea Chinei la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a fost cea mai mare greşeală, deoarece marile companii au adus milioane de locuri de muncă în această țară din Orientul Îndepărtat. În ceea ce privește războiul cultural din Statele Unite, a spus că dintre toate provocările cu care se confruntă țara, cea mai urgentă și periculoasă este „noua stângă radicală și noua formă de marxism, îmbrățișată de stânga”, care „căută să transforme fundamental viața americană, să schimbe și să ocupe fiecare instituție pe care o prețuim”. Senatorul republican a pledat, totodată, pentru reformarea Partidului Republican, deoarece ,în opinia sa, acesta nu este pregătit să facă față provocărilor.
În discursul său de salut, preşedintele Heritage Foundation, Kevin Roberts, a spus, printre altele: în ultimii ani, conservatorii au fost nevoiți să învețe că nu este suficient să păstreze puterea, ci trebuie să ştie să şi o gestioneze.
Discursul de încheiere al evenimentului de două zile va fi rostit vineri de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care este considerat unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea candidatului la preşedinţie din partea republicanilor, înainte de alegerile din 2024./vblanka/denisse

(MTI – 21 aprilie)