Gazprom a livrat 39,4 milioane de metri cubi de gaze în Europa, via Ucraina, sâmbătă, 22 aprilie

Concernul rus Gazprom a livrat pe data de 22 aprilie 39,4 de milioane de metri cubi de gaze în Europa, tranzitând Ucraina. Cererile pentru tranzitul gazelor rusești prin Ucraina, în data de 22 aprilie, au fost de 39,4 milioane de metri cubi de gaze, tranzitul fiind efectuat prin stația de măsurare a gazelor din Sudja, a precizat Agenţia rusă de ştiri economice Prime, cu referire la declarația purtătorului de cuvânt al companiei ruse Gazprom, Serghei Kuprianov.

Gazprom a furnizat gaze ruseşti pentru tranzitul efectuat, pe data de 22 aprilie, pe teritoriul Ucrainei, în conformitate cu cantitatea confirmată de către partea ucraineană, pe la staţia de măsurare GIS Sudja, de 39,4 milioane de metri cubi de gaze’, a declarat Kuprianov. Agenţia a precizat că, de la sfârșitul lunii mai 2022, livrările de gaze către Europa, prin Ucraina, au fost în medie de 40-43 de milioane de metri cubi de gaze pe zi.

Din 4 ianuarie 2023, această cifră a început să scadă, ajungând la 24,4 milioane de metri cubi de gaze. Ulterior, cantitatea a început să crească din nou și până pe data de 22 februarie a revenit la nivelul de la sfârșitul anului 2022. Pe 17 aprilie, Gazprom a crescut tranzitul de gaze, efectuat prin tranzitarea teritoriului Ucrainei, pe la stația de măsurare a gazelor Sudja la 40,8 milioane de metri cubi de gaze zilnic.

Serviciul de presă al companiei a precizat că partea ucraineană a confirmat volumul specificat de pompare a gazelor. Din 16 aprilie, volumul zilnic de tranzit de gaze către Uniunea Europeană, prin Ucraina, se situa la nivelul de 38,5 milioane de metri cubi de gaze./vdraguta/gpodea

www.interfax.ru – 22 aprilie