De ce turmericul este bun pentru sănătatea noastră

Turmericul a fost folosit în India de mii de ani ca și condiment și ca plantă medicinală. Ingredientul activ al acestuia este curcumina, care este cunoscută oamenilor de știință pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Medicii indică trei dintre proprietățile vindecătoare ale plantei.
Stimulează producția de antioxidanți
Procesele oxidative din organism sunt considerate a fi unul dintre mecanismele îmbătrânirii, care duc la apariţia unor boli. Curcumina este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi datorită structurii sale chimice.
Crește activitatea enzimelor antioxidante proprii ale corpului
Reduce inflamația la nivelul articulațiilor. Artrita este o problemă des întâlnită la mulți oameni. Curcumina este un compus antiinflamator puternic și poate ajuta în caz de artrită. În studiile unor oameni de știință din India, efectuate cu participarea unui grup de pacienți cu poliartrită reumatoidă, efectul curcuminei a fost comparabil cu administrarea de medicamente antiinflamatoare.
Reduce durerile musculare după exerciții fizice
Antrenamentele intense pot duce la suprasolicitare musculară, dar turmericul vine în ajutor. Reduce leziunile musculare și probabilitatea de a dezvolta inflamație, scrie Darik News./pmirela/vdraguta

www.24chasa.bg – 26 aprilie