Tema comasării alegerilor anul viitor este în discuție în coaliția de guvernare

Realizator: Amalia Bojescu – Tema comasării unor alegeri anul viitor este în discuție în coaliția de guvernare, spune vicepreședintele PNL Alina Gorghiu. Ea menționează că liberalii au testat subiectul în sondaje de opinie, care arată că două treimi din cei intervievați susțin ideea de comasare. Totodată, Alina Gorghiu a prezentat argumentele PNL pentru comasarea alegerilor, între care economii la bugetul de stat și stabilitatea politică.
Alina Gorghiu: Nu avem un anume scenariu predeterminat și toate discuțiile sunt deschise. Important este să avem ca punct de pornire toate argumentele favorabile ideii de comasare, ca ulterior să putem să vedem care scenariu este cel mai bun pentru a oferi României acel an de care are nevoie, fără blocaj, fără haos, fără stagnare.
Realizator: Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat la un post de televiziune că este suficient timp pentru a fi luată o decizie legată de comasarea alegerilor, însă nu o susține, punctând că „nu este bine nici pentru democrație”. Liderul social-democrat a mai arătat că nu este adeptul comasării alegerilor nici dacă acest lucru ar fi constituțional, iar subiectul nu reprezintă un moment critic pentru coaliție. Din opoziție, USR critică discuția din coaliția de guvernare despre o eventuală intenție de comasare a unor rânduri de alegeri anul viitor.
Radu Mihail, senator USR: PNL susține că doi români din trei își doresc cu ardoare să fie alegeri comasate. Românii, 99% dintre ei, își doresc să aibă prețuri mai mici, să nu plătească ratele la bancă, așa cum o fac acum, enorme. Își doresc ca statul român să nu mai risipească banii. Toată această idee, de comasare a alegerilor, este praf în ochii cetățenilor aruncat de coaliția de la guvernare.
Realizator: Anul viitor, în România se vor organiza patru rânduri de alegeri: parlamentare, europarlamentare, locale și prezidențiale, transmite redactorul RRA Alina Stănuță./abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 mai)