Transmisiunea TVR a încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea va fi proiectată în Satul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă, 6 mai a.c., are o semnificaţie aparte pentru tot mapamondul. Este ziua în care Majestatea Sa Regele Charles al III-lea va fi încoronat suveran al Regatului Unit, o ceremonie mult aşteptată peste tot în lume, după domnia de şapte decenii a Reginei Elisabeta a II-a.

Este momentul în care Televiziunea Română va aduce, din nou, în casele românilor, un eveniment marcant al istoriei contemporane şi va realiza, totodată, un proiect inedit în colaborare cu Casa Regală a României. Astfel, cei care se vor afla pe 6 mai în vizită la Domeniului Regal Săvârşin vor putea urmări ceremonia încoronării pe un ecran amplasat în Satul Regal.

„În virtutea bunelor relații pe care Televiziunea Română le are cu Fundația Colecția Regală, transmisiunea TVR de la Londra va fi proiectată pe Domeniul Regal. Este un demers firesc, având în vedere că TVR este singura televiziune care realizează o emisiune săptămânală dedicată Casei Regale a României, care se înrudeşte cu Casa Regală a Marii Britanii. În plus, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea are o relaţie specială cu România, unde patronează proiecte civice şi caritabile”, declară Dan-Cristian Turturică, Preşedintele-Director General al SRTv.
Ceremonia de încoronare a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit va fi transmisă în direct la TVR 1 şi TVR INFO, sâmbătă, 6 mai, de la ora 11.30, într-o ediţie specială.
Pregătirile şi semnificaţiile momentului istoric sunt reflectate în emisiunile informative, în numeroase programe speciale difuzate pe canalele TVR 1, TVR INFO şi în corespondenţele
jurnaliştilor Camelia Csiki şi Vlad Ungar aflaţi la Londra.

În această seară, TVR 1 va transmite două documentare în premieră:
• ora 22.00, documentarul „Elisabeta a II-a şi Charles: mamă şi fiu”, film ce reconstituie relaţia dintre regina Elisabeta a II-a şi primul ei născut, actualul rege Charles al III-lea, din care aflăm cum au fost depăşite crizele iscate de destrămarea căsătoriei lui cu Diana, precum şi ce a învăţat şi preluat Charles de la mama sa în cadrul pregătirii ca viitor monarh;
• ora 23.00, documentarul „Charles şi Camilla: calea spre încoronare”, unde urmărim reconstituirea legăturii dintre Charles şi Camilla, cum s-au cunoscut şi începutul tumultuos al relaţiei lor, de la scandalurile provocate iniţial şi până în prezent, când Camilla a reuşit să cucerească inimile britanicilor.

Sâmbătă, 6 mai, în preambulul ceremoniei de încoronare a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea, începând cu ora 10.00, la TVR INFO, Albertina Ionescu şi invitata sa, Sandra Gătejeanu – director de Protocol la Ministerul Afacerilor Externe, vor analiza protocolul şi ţinutele participanţilor la marele eveniment, vor discuta despre încoronarea reginei Elisabeta, nunţile regale – de la prinţesa Diana cu actualul rege Charles al III-lea, la nunţile celor doi fii: William şi Harry, iar la 11.00, puteţi urmări ediţia specială INFO PLUS.

De la ora 11.30, TVR 1 şi TVR INFO transmit în direct simultan ediţia specială “Charles al III-lea. Încoronarea”, care include ceremonia de încoronare. Corespondenţii TVR Camelia Csiki şi Vlad Ungar vor oferi, în direct de la Londra, ultimele amănunte despre ceremonia de încoronare.

TVR 1 va difuza, la ora 15.30, emisiunea „Ora Regelui – România Regelui Charles”, în care vor fi prezentaţi unii dintre cei pe care Regele Charles i-a întâlnit în vizitele sale în România, de care a fost cucerit și pe care i-a impresionat profund.

Mai multe detalii despre emisiunile şi transmisiunile TVR dedicate Ceremoniei de încoronare a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit pot fi găsite accesând link-ul http://www.tvr.ro/charles-al-iii-lea-incoronarea-editii-speciale-la-tvr_40898.html.

RADOR, 4 mai