A fost inaugurat primul Centru de Explorare a Energiei din Europa, la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Realizator: Primul Centru de Explorare a Energiei din Europa a fost inaugurat astăzi la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi cuprinde un simulator al unei camere de comandă pentru un reactor modular de mici dimensiuni. Colaborarea în acest domeniu între România şi SUA demonstrează încă o dată relaţiile puternice consolidate de Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, a declarat premierul Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă: Avem experiență de peste 26 de ani în operare sigură şi activitate de peste 50 de ani a reglementatorului independent CNCAN; suntem singura țară din regiune care își poate asuma acest rol de lider la nivel european. Activitatea Centrului de explorare a energiei New Scale în cadrul Universității Politehnica din București va constitui încă o etapă decisivă ce va contribui la poziționarea României într-o zonă de relevanță internațională pentru ceea ce înseamnă energia nucleară.
Realizator: România beneficiază de sprijinul Statelor Unite pentru includerea în sistemul energetic naţional al reactoarelor modulare mici, primul de acest tip urmând a fi construit la Doiceşti./amirea/denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 mai)