Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, afirmă că România nu are întârzieri în derularea proiectelor pentru infrastructura de transport

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, afirmă că România nu are întârzieri în derularea proiectelor pentru infrastructura de transport, finanţate prin PNRR.

Aflată, ieri, în ţară, ea a susţinut că Bruxellesul aşteaptă de la autorităţile române şi de la cele bulgare proiectul pentru un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu-Ruse, în condiţiile în care actualul pod, vechi de 70 de ani, nu mai face faţă traficului rutier intens.

Adina Vălean: Aşteptăm o stabilizare a situației în Bulgaria, în sensul în care să identificăm interlocutori care pot lua decizii pe care să le urmeze și să le susțină o perioadă mai lungă de timp, nu o lună, două.

Cred că asta este și problema. Ce face Comisia? pune presiune permanentă pe autorități, în cazul acesta mai mult pe cele bulgare, pentru că din partea României există deschidere către realizarea acestor proiecte.

Realizator: Prin programul european de inter-conectare, România primeşte o finanţare de 16 milioane de euro pentru a construi podul rutier de la Ungheni, la frontiera cu Republica Moldova, şi va solicita finanţare pentru Autostrada Timişoara – Moraviţa, legătura spre Belgrad, în Serbia./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai