Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna a fost anulat din cauza vremii rele

Marele Premiu de Formula 1 Emilia Romagna, programat în weekend la Imola, a fost anulat. Anunţul a făcut de președintele ACI, Angelo Sticchi Damiani: ”S-a decis anularea Grand Prix-ului de la Imola. 99 la sută din eveniment va fi recuperat în 2026, odată cu prelungirea contractului”.
Vremea rea ​​care a lovit Emilia Romagna și Marche a afectat și zona în care se află circuitul dedicat lui Enzo și Dino Ferrari. Spaţiul în care fuseseră deja amenajate autocaravanele diferitelor echipe a fost evacuat marţi, când s-a revărsat pârâul Santerno, care curge în jurul pistei de curse.
”Pentru mine este trist să văd ce s-a întâmplat la Imola și în Emilia Romagna, orașul și regiunea în care am copilărit – a declarat Stefano Domenicali, președinte și CEO Formula 1. Gândurile mele se îndreaptă către victimele inundațiilor și familiile lor”. www.lastampa.it/cpaunel/dstanesc

(https://www.lastampa.it/sport/motori/2023/05/17/news/il_gran_premio_di_imola_sara_recuperato_nel_2026_il_dolore_di_domenicali_e_la_terra_in_cui_sono_cresciuto-128105)