Nu se desparte de cățelușa ei nici la competiții! 

Emma Kerekes are 12 ani, câștigă toate concursurile de triatlon la care participă și vine însoțită la startul fiecărei competiții de talismanul ei norocos: un Pincher pitic, care o așteaptă mereu și la linia de finish. 

Cei mai buni mici sportivi tristloniști  din România și-au dat întâlnire la Târgu-Mureș la Campionatul Național de Duatlon.

Fetele de la CS Politehnica Cluj Napoca au făcut legea pe traseu! Emma Kerekes și Tunde Georgiana Crișan au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Emma are 12 ani și face sport de la 3 ani.

„Am început înotul, dar mi-a plăcut și alergarea și bicicleta și după am aflat că există triatlon și am vrut să vin la triatlon” -Emma Kerekes, campioană națională la Cros Duatlon, categoria 11-12 ani.  

La toate concursurile la care participă, Emma ajunge prima.

„Merg și la competiții unde concurează și adulții și acolo tot locul 1 iau” – Emma Kerekes, campioană națională la Cros Duatlon, categoria 11-12 ani.  

Micuța sportivă are și un talisman norocos care o așteaptă întotdeauna la finish. Cățelusa Emmei are 6 ani și este un Pincher pitic pe nume Tappi.

„E cățelușa mea care vine cu mine la toate cursele și îmi poartă noroc”  – Emma Kerekes, campioană națională la Cros Duatlon, categoria 11-12 ani.  

Nu este weekend în care sportiva să nu aibă vreo competiție.

„Mă antrenez mult pentru concursuri și nu mă forțez la toate foarte tare. Trag tare la cele importante” – Emma Kerekes, campioană națională la Cros Duatlon, categoria 11-12 ani 

Tunde are 13 ani și de fiecare dată când câștigă o competiție este foarte fericită.

„Mă simt foarte bine, mi-a plăcut alergarea, chiar dacă alunecam în unele părți, îmi plăcea să alerg în pădure că e o atmosferă frumoasă” – Tunde Georgiana Crișan, campioană națională la Cros Dualtlon, categoria 13-14 ani.

Adolescenta recunoaște că mai sunt momente în care îi este greu dar, reușește să se motiveze și să treacă peste.

„La un moment dat, la alergare îmi era greu, la bucăți și o prietenă mă încuraja <<Hai, Tunde, hai că poți ești mai tare decât toți>>”– Tunde Georgiana Crișan, campioană națională la Cros Dualtlon, categoria 13-14 ani.

Fata provine dintr-o familie unde aproape toți membri au practicat sportul de performanță.

“În familia din partea tatălui sunt foarte mulți atleți, tata a făcut și el înot, apoi atletism și după, bicicletă. La 21 de ani a început și triatlonul”  Tunde Georgiana Crișan, campioană națională la Cros Dualtlon, categoria 13-14 ani.

Florian, colegul fetelor de la club, a uitat numărul concursurilor de triatlon pe care le-a câștigat și vrea mereu să se autodepășească.

Deși triatlonul îi ocupă aproape tot timpul, atunci când vrea să se relaxeze, Florian mai practică două sporturi.

„Mai fac fotbal și patinaj” – Florian Szabo, campion național la Cros Duatlon, categoria 11-12 ani.  

Băiatul e pasionat de fotbal și are să 3 echipe al cărui suporter este.

„Din țară țin cu CFR și din străinătate cu Barcelona și Liverpool” – Florian Szabo, campion național la Cros Duatloncategoria 11-12 ani.

Iubitorii triatlonului din România și-au dat întâlnire weekend-ul trecut la Târgu-Mureș, unde au avut loc Campionatele Naționale de Cros Duatlon și Cros Triatlon.

Transylvania Triatlon Festival este un eveniment găzduit de Master Ski&Bike Club împreună cu Federația Română de Triatlon. La eveniment au luat startul 80 de sportivi, copii și adulți. Copiii care au participat la Transylvania Triathlon Festival s-au pregătit mult pentru acest eveniment.

 „De fiecare dată când concurez aici, la Târgu-Mureș, mă simt foarte bine. Eu mă antrenez în fiecare zi mai puțin duminica. Am câte două ore de alergare pe zi sau de înot sau bicicletă. Unori am antrenament la 6 dimineața, apoi merg la școală”-Emma Kerekes, campioană națională la Cros Duatloncategoria 11-12 ani.

„Eu fac triatlon de 6 ani, am început cu înotul, apoi am auzit de triatlon și am zis să merg și am făcut o alegere foarte bună. Muncesc mult, duminica e singura mea zi liberă, când aleg să joc fotbal sau să mă odihnesc”– Florian Szabo, campion național la Cros Duatlon, categoria 11-12 ani.  

Emma, Florian și Hunde sunt din Cluj Napoca și se pregătesc la Clubul CS Politehnica Cluj Napoca și sunt pregătiți de antrenorii Joszi Crișan și Andrei Chis.