Festivalul de Film de la Cannes: Harrison Ford primește un Palme d”Or surpriză

Legenda de la Hollywood Harrison Ford, care a venit să prezinte la Cannes premiera mondială a filmului „Indiana Jones and the Dial of Destiny”, a primit un Palme d’Or onorific joi seară înainte de proiecția filmului.
„Sunt profund impresionat de această distincție”, a reacționat actorul american în vârstă de 80 de ani, vizibil foarte emoționat, după ce a primit premiul din mâinile lui Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes.
Anunțând că a cincea parte a aventurilor celebrului arheolog va fi prezentată pe Croisette, organizatorii au indicat că lui Harrison Ford i se va aduce un „omagiu excepțional”, fără alte detalii. Figură a cinematografiei hollywoodiene, Ford a interpretat o gamă largă de personaje, de la Han Solo în saga „Războiul Stelelor” până la „Blade Runner”, trecând prin povestea aventurierului cu pălărie și bici pe care l-a interpretat din 1981 și primul episod din „Raiders of the Lost Ark”.
„Indiana Jones 5” va fi lansat în cinematografe la sfârșitul lunii iunie.
Tom Cruise, care a venit anul trecut la Cannes pentru premiera „Top Gun: Maverick”, a primit și el un Palme d’Or surpriză, înainte de proiecția lungmetrajului. Anul acesta, un alt mare nume din cinematografia americană, Michael Douglas, în vârstă de 78 de ani, a primit aceeași distincție, marți, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes. (www.lefigaro.fr – 18 mai)/rcostea