Radio Romania si Radiodifuziunea Nationala din Bulgaria au semnat un acord de cooperare la Sofia

Vineri, 19 mai a.c., la Sofia, Radio România și Radiodifuziunea din Bulgaria au încheiat un nou acord de cooperare bilaterală. Acordul a fost semnat de Răzvan Ioan Dincă, Președinte Director General Radio România, și Milen Mitev, Director General al Radiodifuziunii Naționale din Bulgaria. La eveniment a participat E.S., doamna Brândușa Predescu, Ambasadoarea României în Bulgaria.

Parteneriatul special între Radio România și Radiodifuziunea bulgară datează de aproape 3 decenii, iar acordul inițial încheiat între cele două instituții a fost printre primele semnate de Radiodifuziunea Română după 1989. Cele două instituții și-au asumat aproape simultan un parcurs european, devenind membri ai Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). Numeroase proiecte, emisiuni și inițiative culturale realizate în cadrul acestei cooperări, atât pe posturile de radio naționale, cât și regionale din ambele țări, au contribuit la cunoașterea reciprocă și la susținerea dialogului intercultural între România și Bulgaria.

Noul acord de cooperare încheiat la Sofia prevede intensificarea schimbului gratuit de programe radiofonice și de știri, producția de programe comune adresate deopotrivă ascultătorilor din România și din Bulgaria, trimiterea de reporteri și jurnaliști și acordarea de sprijin corespondenților speciali pentru a acoperi evenimente importante organizate în cele două țări. De asemenea, un alt punct de interes în cuprinsul acestui acord îl reprezintă facilitarea accesului în arhiva sonoră a celor două posturi partenere pentru a face cunoscute înregistrări relevante pentru cultura și istoria română și bulgară.