Este aproape imposibil să găsiți o persoană care să nu adore să se trezească dimineața în mirosul de clătite proaspete. Sau pe cineva căruia să nu-i placă pizza. Sau o felie de pepene verde, în zilele toride de vară. Și lista poate continua… Cine a spus că dragostea pentru alimente și arta culinară trebuie să rămână în bucătărie?! Este adevărat, majoritatea decorațiunilor gastronomice își găsesc locul binemeritat în bucătărie, dar ce-ar fi dacă nu v-ați limita la acest spațiu?! Ei bine, nu vă sfătuim să mâncați un taco în pat, de exemplu, sau pe canapeaua din living – este cu totul contraindicat -, dar o pernă în formă de taco pe pat sau pe canapea este o cu totul altă poveste! În cazul în care planificați să adăugați un strat suplimentar de confort, plăcere, divertisment și eficacitate spațiului de locuit, opriți-vă din căutat! Există o veche zicală, care spune că drumul spre inima unei persoane trece prin stomac. Acum, însă, și ochii ei vor avea parte de un tratament apetisant, pentru că niște designeri isteți și cu imaginație au „preparat” o sărbătoare pentru simțuri transformând cele mai îndrăgite feluri de mâncare în accesorii pentru interior. Astfel, acum puteți experimenta în fiecare dimineață, aceeași bucurie (sau aproape aceeași bucurie), cu ajutorul pernelor cu tematică alimentară în formă de clătite, felii de pepene verde, felii de pizza, hamburgeri uriași, sandvișuri, brioșe, homari, boabe imense de mazăre, în formă de omletă, biscuiți (simpli sau cu cremă) și chiar bucăți de carne. Pernele de podea confortabile arată ca…, ați ghicit, un teanc de clătite delicioase, fiind mult mai confortabile chiar și decât scaunul obișnuit de zi cu zi. Pernele decorative sunt accesorii excelente pentru o casă întrucât vă permit să adăugați culoare și „aromă” unei camere, făcând-o și mai interesantă. Dacă mai și alegeți unele decorațiuni cu design funky chiar veți obține un decor unic și personalizat.

Pernele în formă de alimente sunt cu siguranță foarte atractive, fiind realizate manual, din lână cu umplutură din poliester. Culorile sunt luminoase și îndrăznețe, iar de formă ce să mai vorbim, uluitoare. Ce ziceți de o pernă care arată ca o prăjiturică delicioasă pe bază de bezea, așa-numitele Macarons? Arată exact ca cele reale și vin în culori diferite, deci, alegeți-vă aromele preferate și faceți-vă canapeaua să arate delicios și fabulos în același timp. V-ar plăcea să aveți niște clătite gigant pe care să stați confortabil? Știm că v-ar plăcea. Ei bine, acum le puteți avea! Dar aveți grijă, nu sunt reale! Poate că preferați ceva un pic mai „light”, cum ar fi un măr. E din bumbac 100% și cu umplutură de poliester, este perfect pentru mașina de spălat, este foarte haios, și merge la fix în camera copiilor. Întorcându-ne la mâncarea adevărată, o pernă care arată ca o pizza are ceapă, măsline, salam și tot ce îi trebuie. Este fabricată din poliester și măsoară aproximativ 42 de cm în diametru. Dar veți găsi și perne ceva mai neobișnuite ca de exemplu, unele cu muștar deversat, ketchup sau sos de soia. Vă dați seama cum ar arăta pe o canapea? Pernele decorative, accesoriile pe care toată lumea le iubește, oferă accente luminoase, un design elegant, combinații vesele de culori, imprimeuri delicioase și o utilitate desăvârșită, aducând teme minunate în decorarea interioarelor moderne. Pernele mari, inspirate din alimentele preferate, sunt cele mai bune pentru a crea decorul festiv al unei camere. Țesăturile moi și mari, de multe ori în mărime naturală sau eco-friendly, oferă locuri suplimentare de confort în apartamentele mici sau camerele pentru copii. Aceste accesorii vesele, jucăușe și la îndemână pot reprezenta și niște cadouri utile.

Animarea spațiului cu mobilier și accesorii tematice inspirate de produsele alimentare creează o atmosferă ludică, sunt perfecte pentru petrecerile celor mici și chiar și pentru cele ale adulților, întrucât oferă spații suplimentare neobișnuite de așezat, și sunt inițiatoare de conversații interesante. Există o mulțime de perne pentru decorarea podelei și a camerei pentru copii, în tipare și forme diferite, capricioase, neașteptate și fermecătoare: perne tip sandviș pentru canapele, perne-brioșe sau cupcakes, perne mari pentru decorarea podelei cu imprimeu de clătite, pizza, carne roșie, gogoși, perne decorative realizate din țesătură maro cu imprimeu de ciocolată, perne colorate cu imprimeuri de bomboane sau perne-burger. Practic, tot ce se poate mânca se poate reda și cu ajutorul decorațiunilor de interior.

Pernele concepute și realizate de designeri sunt confecționate din materiale durabile și au un aspect elegant. Pizza și burgeri, sandvișuri și prăjituri, ciocolată și bomboane, toate reprezintă luminoase decorațiuni eclectice de podea pentru o decorare unică și personală.
Ceea ce fac pernele decorative în formă de dovleac este să ofere posibilități infinite de înfrumusețare oricărui stil de amenajare prin introducerea unor coloranți alimentari falși, texturi și modele delicioase. Pernele decorative supradimensionate aruncate pe podea creează o atmosferă casual, confortabilă și tinerească, îmbunătățind starea de spirit și adăugând multă, multă distracție.

Carpetele special realizate pentru spațiul de joacă al copiilor pot fi înlocuite sau pot fi „ajutate” prin folosirea unor perne decorative, o modalitate perfectă de a aduce bogăția culorilor și de a adăuga căldură unei camere, în timp ce imprimeurile și ideile creative împrospătează întregul decor.
Pernele – prăjiturici sunt atât de drăguțe încât îți vine să le mănânci, nu alta. Sunt un accesoriu frumos pentru dormitorul copiilor, dar ar arăta foarte bine și într-o cameră de zi.
Cine nu își amintește de biscuiții Petit Beurre … Au o formă foarte ușor de recunoscut și cu toții avem amintiri plăcute legate de ei. Pun pariu că oricare dintre noi s-ar arunca cu toată plăcerea pe o pernă-biscuit, când vine obosit de la serviciu și vede cum acest accesoriu îl așteaptă parcă numai pe el.
Întotdeauna se găsește cineva care trebuie să vă amintească importanța legumelor pentru o viață sănătoasă și nici când iau chipul unor perne decorative nu puteți evita subiectul. În formă de ardei gras, fasole, mazăre, porumb și multe, multe altele, pernele-legumă ne aduc în permanență aminte că bine ar fi să mai consumăm și câte o ”vegetală” din când în când. Stați liniștiți, sunt doar de décor, nu vă obligă nimeni să le mâncați.
În Antichitate, mai exact în timpul Imperiului Roman, se credea (și poate încă se practică) că ”pâinea și circul” (adică distracțiile sângeroase) sunt ”minimele” necesare pentru ca un om să se simtă fericit. Astăzi, lucrurile au evoluat mult, iar oamenii nu se mai mulțumesc cu atât de puțin. Ceea ce doresc cu adevărat este să mănânce și să se relaxeze. Ca să le împace pe amândouă, designerii au combinat aceste două cerințe vitale într – un ansamblu moale și creativ: pernele decorative cu tematică alimentară.

* Perna – Hamburger – Hamburger-ul (și variantele sale) este primul pe lista celor mai populare „gustări” în rândul adolescenților și adulților tineri. Acesta este considerat ca un simbol neoficial al fast-food-ului, având în vedere că imaginea lui apare pe sute și chiar mii de creații ale designerilor, artiștilor, regizorilor, scriitorilor, bucătarilor și așa mai departe.
* Perna – Pizza și cu topping de pizza – A doua „gustare” favorită (pentru unii poate chiar prima), este cea a oamenilor care nu văd altceva în fața ochilor decât pizza. Destul de convenabil, având în vedere că este preparată rapid, extrem de gustoasă și vine într-o varietate de posibile umpluturi aproape de invidiat, la fel ca și pernele. Multe și diferite.
* Perna în formă de mic-dejun tradițional – Ouă și șuncă prăjită, cu pâine prăjită – acesta este ceea ce constituie un mic dejun tradițional britanic al aristocraților, în zilele în care nu doresc fulgi de ovăz. Este ușor de făcut, hrănitor și apetisant. Acesta este, după unii, primul fel de mâncare pe care copiii trebuie să învețe să-l gătească după ce ating vârsta responsabilității. Iar pernele decorative îi vor ajuta cu siguranță, măcar pentru simplul fapt că sunt un indiciu al felului cum trebuie să arate mâncarea pregătită de ei.
* Perna în formă de mirodenii – Pernele haioase care descriu sosuri îmbuteliate sunt proiectate nu atât pentru un somn odihnitor, cât mai mult în scop decorativ. Acest lucru nu vă împiedică, desigur, să vă puneți căpșorul pe una din ele. Dacă stați întinși pe ketchup sau muștar vărsat e alegerea dvs.!
* Perna Sushi – Popularitatea acestui fel de mâncare nu va scădea probabil niciodată. În fiecare oraș dezvoltat al lumii există cel puțin un sushi-bar. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că aceste perne neobișnuite sub formă de sushi și chifle dispun de o mare varietate și renume.
* Perna în formă de pâine – Desigur, o cină fără pâine nu este completă. Fie sub formă de pâine prăjită crocantă sau pâine aromatică proaspătă, acestea sună extrem de apetisante. Și pernele de designer sub formă de pâine și pâine prăjită servesc drept un indiciu: să vă aduceți aminte întotdeauna să luați pâine!
* Perna în formă de carne – Vegetarienii nu vor găsi aceste tipuri de perne atrăgătoare, întrucât au un aspect foarte realist, fiind adevărate „bucăți de carne” agățate pe cârlige, ca într-un raion de măcelărie din supermarket-uri. Cu toate acestea, dacă privim mai departe de asocierile sângeroase, acest element se poate așeza foarte ușor pe un scaun tare, fiind foarte confortabile.
* Perna – Clătită – Pernele în formă de clătite crocante cu un pic de caramel deasupra arată foarte apetisant. Și nu sunt doar pentru copii! Camera de zi și dormitoarele adulților sunt locul ideal pentru această grămadă de clătite.
* Perna – dulce – O masă nu este completă fără pâine și fără ceva dulce, parcă așa spunea bunica. De asemenea, nu putem trăi fără ciocolată, jeleuri, bomboane sau caramele, cu excepția cazului, desigur, când, din cauza unor probleme de sănătate, nu ni le putem permite. Conștienți de această pasiune pentru deserturi, designerii vin cu perne în formă de dulciuri pentru a da o anumită formă de decorare scaunelor și canapelelor noastre.
* Perna – patiserie – Mulți se plâng de greutatea pe care au câștigat-o produsele de patiserie pe bază de unt, drojdie și făină. Cu toate acestea, este întotdeauna posibil să eludăm interdicția, astfel încât să nu ne facem nici nouă rău dar și să obținem ceea ce dorim. Astfel puteți dormi liniștiți pe o pernă-gogoașă sau pe o pernă-prăjitură! Nu îngrașă!

De ce să folosim decorațiuni inspirate de mâncare:

* Pentru că sunt o soluție de depozitare ușoară – Păstrați-le lângă pat sau ușa principală, astfel încât să vă puteți debarasa rapid de lucruri.
* Pentru că reprezintă piese de accent foarte interesante – Articolele de uz casnic mici, cu un apel neașteptat pentru cultura pop, se vor potrivi cu tema de acasă fără a altera atmosfera.
* Pentru că sunt utile și fac poftă de mâncare – Utilitatea este evidentă, dar în ceea ce privește pofta de mâncare … ne abținem.
* Pentru că inițiază conversații – Cumpărați-vă măcar unul din aceste modele de perne și chemați-vă prietenii în vizită. Păi, numai despre de el veți vorbi toată seara!

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.homedit.com/funky-food-shaped-pillows-cheer-decor/
https://www.thekitchn.com/10-food-themed-pillows-so-cute-you-could-eat-them-240492