La Chișinău va avea loc o manifestație destinată să arate sprijinul moldovenilor pentru integrarea europeană a țării

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – La Chișinău va avea loc duminică dimineață, la inițiativa președintei Maia Sandu, o mare manifestație destinată să arate sprijinul moldovenilor pentru integrarea europeană a țării lor. La eveniment va participa și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.
Reporter: Mihaela Dicusar – Șefa statului a îndemnat cetățenii să vină la manifestația din Chișinău, pentru a transmite un mesaj ferm comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene.
Maia Sandu: Moldovenii s-au adunat de fiecare dată pentru a decide soarta țării. Ne-am adunat în Piața Marii Adunări Naționale și am cerut libertate și suveranitate. Este nevoie de toți pentru a pune Moldova pe calea cea dreaptă, calea europeană. O lume întreagă va vedea – stăpân în țara noastră este poporul. Moldovenii sunt europeni.
Reporter: Evenimentul are loc în contextul în care Republica Moldova, în calitate de țară candidată, și-ar dori începerea negocierilor de aderare până la finele acestui an. Pentru a putea trece la această etapă, Republica Moldova are de îndeplinit nouă recomandări, care vor fi evaluate până la toamnă într-un raport al Comisiei Europene./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (20 mai)