Tărgul de miere la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală continuă, astăzi, Târgul de miere. Evenimentul este dedicat sărbătoririi Zilei internaționale albinei, marcată în fiecare an în această perioadă. Sunt programate o serie de întâlniri cu apicultori veniți din întreaga țară, care vor vorbi despre beneficiile mierii și despre importanța albinei pentru întreaga omenire.
Ziua mondială albinelor a fost instituită la 20 mai de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 2017, la propunerea Asociație Apicultorilor din Slovenia. Se dorește atragerea atenției asupra importanței albinelor pentru umanitate și asupra necesității protejării acestora, dar și a altor polenizatoare. Data aleasă reprezintă ziua de naștere a lui Anton Janša, considerat un pionier și un expert important al apiculturii moderne.
Cele mai recente date Eurostat arată că România este lider european după numărul de stupi de albine. În anul 2020, țara noastră avea un milion și jumătate de stupi, mai mult decât orice alt stat membru al Uniunii Europene. În total, în fermele europene se găseau 8,1 milioane de stupi de albine./denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 mai)