Apicultorii români susţin că au rămas cu mari cantităţi de miere nevândută

Apicultorii români susţin că au rămas cu mari cantităţi de miere nevândută, deşi producţia de anul trecut a fost una modestă.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea, situaţia ar fi generată de importurile de miere slabă calitativ, dar mult mai ieftină:

Ioan Fetea: Apicultorii anul trecut au avut producții modeste, dar nici aceste producții nu au putut fi valorificate tocmai din cauza acestor prețuri de dumping, care sigur se justifică prin faptul că mierea nu este conform regulamentului Uniunii Europene. Aproape jumătate din cât se importă în Europa a fost miere falsă, miere cu probleme și sigur că această miere intră la niște prețuri foarte mici și creează o presiune deosebit de mare asupra producției autohtone.

Realizator: Apicultorii români se confruntă şi cu scăderea numărului de familii de albine, fenomen care apare din cauza utilizării de insecticide la diferitele culturi agricole din această perioadă, notează Radio România Constanţa./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 mai