Cântăreaţa Tina Turner a încetat din viaţă

Flowers layed outside the estate of late singer Tina Turner following the announcement of her death, in Kusnacht, Switzerland, on early May 25, 2023. - Rock legend Tina Turner, the growling songstress who electrified audiences from the 1960s and went on to release hit records across five decades, has died at the age of 83 at the age of 83, a statement announced on May 24, 2023. (Photo by ARND WIEGMANN / AFP)

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Marea cântăreaţă Tina Turner a încetat din viaţă aseară, în Elveţia, la vârsta de 83 de ani. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model, se arată într-un comunicat postat pe contul de Instagram al artistei. Considerată regina rock’n roll-ului, Tina Turner a vândut peste 200 de milioane de albume în carieră și a fost una dintre cele mai îndrăgite artiste ale lumii. Cătălina Crețu are detalii:
Reporter: Tina Turner și-a început cariera în anii ’50, primii ani ai rock’n roll-ului, și a devenit apoi un fenomen al canalului muzical MTV. Având un apetit către experimente muzicale apetit și balade curajoase, cântăreața s-a pliat perfect pe peisajul anilor ’80. A câștigat opt premii Grammy și a avut 12 cântece în topurile mondiale, între care „What’s love got to do with it”, „We dont need another hero”, I don’t wanna lose you” sau „Simply the best”. Tot la recordul Tinei Turner figurează şi concertul de la Rio de Janeiro, care a reușit să adune 180.000 de oameni în anul 1988, rămânând până astăzi unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen. Povestea cântăreței s-a legat multă vreme de căsătoria cu chitaristul Ike Turner, iar artista nu s-a ferit să vorbească de abuzurile pe care le-a suferit în perioada parteneriatul lui lor civil și muzical. În 1985 l-a cunoscut însă pe directorul muzical german Erwin Bach, iar câțiva ani mai târziu se muta în Europa alături de el. A avut însă parte de multe probleme de sănătate și de familie după retragerea din showbusiness, în anul 2018. Moartea Tinei Turner este o veste tristă, a spus în această dimineață Casa Alba și o pierdere imensă pentru industria muzicală, dar și pentru comunitatea care a iubit-o./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 mai)