Preşedintele Klaus Iohannis a adus un omagiu eroilor, la Cimitirul Eroilor şi Veteranilor de război din Sibiu

Realizator: Cătălin Gomboş – Președintele Klaus Iohannis le-a adus un omagiu joi eroilor care s-au jertfit pentru libertate și demnitate, pentru independență, unitate și suveranitate. Șeful statului a participat la manifestările de la Cimitirul Eroilor și Veteranilor de Război din Sibiu, unde a îndemnat la reflecție față de responsabilitatea pe care o avem în raport cu generațiile viitoare:
Klaus Iohannis: Este rândul nostru să înfruntăm cu demnitate și curaj riscurile și provocările pe care le întâmpinăm în aceste vremuri tulburi, pentru a asigura respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale, pentru atingerea înaltelor idealuri naționale, dar și pentru a continua să clădim România europeană, modernă și democratică, în pace, într-o lume liberă. Distinși veterani de război, dragi militari, națiunea română vă este recunoscătoare pentru abnegația și devotamentul de care ați dat dovadă sub culorile drapelului național. Mă înclin în fața dvs. și vă transmit aprecierea și respectul tuturor românilor pentru sacrificiile făcute.
Realizator: Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, la Primăria din Sibiu, cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier. Cei doi șefi de stat se întâlnesc la această oră cu reprezentanți ai comunității germane din România, iar președintele Iohannis are programată o alocuțiune la Forumul Democrat al Germanilor. Pe agendă sunt incluse o vizită la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” și o vizită la Biserica Evanghelică Fortificată din comuna Cristian, județul Sibiu, a relatat corespondenta RRA Carmen Vulcan./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 mai)