De 1 Iunie, Senatul României invită din nou copiii la petrecere

Senatul României își deschide porțile pentru a treia ediție a evenimentului Senatul Copiilor, joi 1, iunie, între orele 10.00 și 17.00. Pe parcursul zilei, organizatorii propun numeroase activități dedicate copiilor în grădinile Senatului și vizite gratuite în interior, care cuprind marile atracții, sala de plen și biroul președintelui.
Evenimentul găzduit de Senatul României este organizat în parteneriat cu mai multe instituții publice și private şi organizaţii din România: UNICEF în România, Salvați Copiii, World Vision România, Crucea Roșie Română, Jandarmeria Română, Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de frontieră, Departamentul pentru Situații de Urgență, Primăria Municipiului București și un număr important de ambasade care asigură o gamă largă de activități culturale, educaționale și sportive.
Deschiderea oficială a evenimentului este programată la ora 10:30, când președinta a.i. a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, împreună cu Anna Riatti – reprezentanta UNICEF în România, Gabriela Alexandrescu – președinta Salvați Copiii, Alteța Sa Regală Principesa Sofia și mai mulți elevi olimpici internațional, precum și copii din Boardul Copiilor susținut de UNICEF vor participa la o conferință de presă. Conferința are loc la nivel P1, în fața biroului președintelui.
Desfășurătorul cu toate activitățile, va fi publicat ulterior.