Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, s-a aflat la Timișoara în ultima zi a vizitei sale de stat

Realizator: Mira Gomboş – Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a apreciat vineri la Timișoara, în ultima zi a vizitei sale de stat, că România și Germania trebuie să își întărească și mai mult colaborarea la nivel politic, cultural, economic și militar. El a reafirmat că țara noastră trebuie să intre cât mai repede în spațiul european de liberă circulație Schengen.
Frank-Walter Steinmeier: Despre acest lucru am vorbit în prima zi la București, în discuția oficială. Nu doar eu, cât și întreaga conducere a Republicii Federale Germania suntem de aceeași opinie, că intrarea României în Schengen trebuie să se întâmple cât mai curând.
Realizator: Corespondentul RRA Alina Bujancă, ne-a transmis că președintele Steinmeier a vizitat vineri centrul istoric al orașului, o expoziție de artă plastică deschisă în cadrul programului Capitală Culturală Europeană, Liceul German și Sinagoga din Cetate. El a participat și la un dejun, oferit de primarul Dominic Fritz.
Dominic Fritz: Pot să spun că reacția este una de uimire și de entuziasm că într-adevăr ideile preconcepute despre România, despre Banat sunt cu totul altfel față de realitatea pe care o trăim aici. Deci, Timișoara este o inspirație și cred că a reușit să-l inspire și pe domnul președinte.
Realizator: Amintim că în acest an Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, alături de orașele Elefsina din Grecia și Veszprém din Ungaria./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 mai)