Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată la București

Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată în fiecare an în ultima duminică a lunii mai, aduce împreună în aceste zile, la București, mai mulți artiști din țară și din străinătate, în cadrul unui festival special. Programul de ieri a inclus o vizită la Muzeul Satului, la care a participat și ambasadorul cultural al României la Paris, Oana Lianu.

Oana Lianu: Fiind muzician de profesie, m-am regăsit extraordinar la Muzeul Satului, pe care l-am vizitat, unde am cântat, unde am vibrat alături de românii de pretutindeni și, sigur, chiar dacă nu aș fi muzician, este un loc în care inima, sufletul vibrează la orice locșor de pământ care ne amintește de faptul că suntem acasă. România, oricum mi-e dragă și întotdeauna o regăsesc și, dacă nu o regăsesc, o caut ca să-i găsesc din nou frumusețile pe care, incontestabil, le are țara noastră.

Realizator: Festivalul Românilor din Străinătate se va încheia mâine, cu un concert al instrumentistului Damian Drăghici, susținut la Sala Palatului./csimion/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 mai