Serghei Lavrov a numit afirmaţiile lui Milley despre imposibilitatea Kievului de recăpătare a teritoriilor drept un pas către înțelegerea realității

Afirmaţiile președintelui Comitetului unit al Şefilor de Stat Major al Forțelor Armate Americane, generalul Mark Milley, despre imposibilitatea revenirii previzibile în posesia Ucrainei a tuturor teritoriilor din cadrul granițelor din 1991, reprezintă primul pas către înțelegerea realității, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin”, un fragment al emisiunii fiind publicat, duminică, de jurnalistul Pavel Zarubin pe canalul său Telegram.

„Chiar astăzi, am auzit discursul președintelui Şefilor de Stat Major (al Forțele Armate) din SUA, generalul Milley, care, cu o mare atenție, dar pentru prima dată cu gura unui oficial, a spus ceva care nu reprezintă un sprijin incontestabil pentru așa-numita formulă de pace a lui Zelenski” – a spus Lavrov. Şeful diplomaţiei ruse a declarat că Ucraina, se pare, nu poate conta pe recăpătarea tuturor teritoriilor sale în interiorul granițelor din 1991 în viitorul apropiat – iar acesta este un pas înainte spre înțelegerea realității din teren.

Amintim că, pe 25 mai, la o conferință de presă susţinută după încheierea reuniunii regulate a unui grup multinațional înființat de Occident privind coordonarea livrărilor de arme către Ucraina, Milley s-a exprimat că Ucraina nu va putea recăpăta, în viitorul apropiat, prin mijloace militare, teritoriile pierdute pe care le consideră proprii.

Potrivit afirmaţiilor generalului, Kievul ar putea să-şi atingă obiectivele strategice de eliberare a tuturor teritoriilor ocupate de trupele rusești, „prin mijloace militare, dar cel mai probabil nu în viitorul apropiat”./ssirbu/gpodea

https://tass.ru/politika/17862873

www.tass.ru – 28 mai