Atacul de marți cu drone asupra Moscovei a fost răspunsul dat de Kiev la atacurile forţelor armate ruse asupra unuia dintre centrele decizionale (Dmitri Peskov)

”Atacul de marți cu drone asupra Moscovei și a regiunii Moscova a fost răspunsul dat de Kiev la atacurile eficiente de duminică ale forţelor armate ruse asupra unuia dintre centrele decizionale”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.
„Este cert că discutăm despre răspunsul regimului de la Kiev la atacurile noastre extrem de eficiente lansate asupra unuia dintre centrele de luare a deciziilor. Acest atac a avut loc duminică”, le-a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, reporterilor.
Peskov a refuzat să răspundă la întrebarea la ce ar trebui să se aştepte rușii după acest atac, menționând că a declarat deja tot ce era de declarat legat de acest subiect. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că atacul cu drone asupra Moscovei, precum și atacurile comise asupra altor regiuni rusești, confirmă necesitatea atingerii obiectivelor stabilite în cadrul aşa-zisei operațiuni militare speciale ruse din Ucraina. Peskov a declarat că președintele rus Vladimir Putin și-a început ziua de muncă marți foarte devreme și a primit prompt informații despre atacul cu drone.
”Absolut toţi au intervenit în mod corect şi-au desfăşurat activitatea destul de bine şi sistemul de apărare antiaeriană a funcționat bine”, a subliniat el. El a mai menționat că Vladimir Putin în momentul de faţă nu intenţionează să se adreseze cu un mesaj cetățenilor Federației Ruse în legătură cu atacul cu drone lansat asupra Moscovei, deoarece în prezent nu există nicio amenințare la adresa locuitorilor regiunii şi a nici a capitalei./vdraguta/ilapadat

(www.interfax.ru – 30 mai)