Peste 70 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral

Peste 70 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în această minivacanţă de Rusalii.

Vremea frumoasă, atmosfera relaxată şi tarifele mici de început de sezon estival sunt motivele pentru care mulţi români aleg marea acum, pe lângă staţiunile montane sau destinaţii externe.

Reporter: Sorin Cealera – Foarte mulți români au ales litoralul pentru a petrece minivacanța de Rusalii care începe astăzi, de Ziua Copilului. Din Dâmbovița, Dolj, Mureș, Iași sau București, oamenii au venit la mare, unii de ieri seară, cei mai mulți astăzi dimineață, pentru a se bucura de plajă, câteva zile alături de copii.

-: Am ales să ne petrecem prima zi a minivacanței pe plajă. Vom profita de vremea de afară să prindem primul bronz pe anul acesta.

-: Locuim în București, avem câteva zile mai relaxate în familie. Sincer, ne doream să stăm joi dimineață pe plajă și văd că vremea e frumoasă, e liniște, nu bate vântul, soare.

Reporter: Prețurile cele mai bune la cazare îi așteaptă pe turiști în unitățile înscrise în programul Litoralul pentru toți, cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.

Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității: Tarifele pornesc de la 300 lei de persoană pentru două nopți, ajungem undeva la 400-500 lei de persoană. Pentru pachetul de patru nopți sau de cinci nopți, tarifele sunt în continuare accesibile pentru că suntem încă situați în zona de Litoralul pentru toți. Sperăm în continuare vreme frumoasă și mulți turiști care să vină la mare.

Reporter: Ziua de 1 iunie vine cu o ofertă interesantă pentru turiști pe plaja din Constanța, unde cei mici se pot bucura de ateliere creative, activități sportive și jocuri amuzante pe nisip și în apă./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 iunie