Președintele Klaus Iohannis participă la summitul Comunității Politice Europene

Președintele Klaus Iohannis participă astăzi la summitul Comunității Politice Europene, organizat în Republica Moldova, la care aproape 50 de lideri de pe continent vor să facă front comun în fața Rusiei lui Putin, care atacă Ucraina vecină. Președinta Maia Sandu spune că evenimentul pe care îl găzduiește este dovada sprijinului continuu pentru lupta eroică a Ucrainei împotriva invaziei ruse, dar și a susținerii Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Trimisul RRA, Mario Balint, are câteva repere organizatorice.

Reporter: La această oră, centrul de presă al summit-ului Comunității Politice Europene s-a deschis la Castelul Mimi de la Bulboaca.
656 de jurnaliști s-au deplasat aici, în locația securizată a summit-ului, cu două trenuri speciale, care au plecat foarte de dimineață din gara Chișinău. Summitul Comunității Politice Europene, la care participă 50 de șefi de stat și de guvern, inclusiv președintele României, Klaus Iohannis, va începe la ora 10:30, odată cu sosirea delegațiilor oficiale, și se va încheia aproximativ la ora 19:00, cu principala conferință de presă susținută de gazda acestei reuniuni, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Cele mai importante subiecte ce vor fi abordate astăzi țin de securitatea, stabilitatea și cooperarea pe continentul european, iar principalul mesaj ce va fi transmis este unul de susținere a Republicii Moldova pe drumul său european./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iunie