RFI: Sindicaliștii din Educație resping „ultima ofertă” a Guvernului și continuă greva

Mirela Dădăcuș – Greva din învățământ continuă. Sindicaliștii au refuzat oferta guvernului de creștere a salariului cu 1.000 de lei brut, de la 1 Iunie, urmată de alte majorări etapizate.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis sindicaliștilor că este ”ultima ofertă” a guvernanților și că ea respectă întru totul mandatul inițial al negociatorilor, reprezentanți ai profesorilor, conform surselor G4Media.

Sindicaliștii au transmis că oferta guvernanților a ajuns în teritoriu, dar ea a fost respinsă categoric de profesori pentru că aceștia nu sunt de acord cu eșalonarea creșterii pe trei ani și cu o creștere de 1000 de lei brut de la 1 iunie.

Discuțiile dintre profesori și sindicaliști vor fi reluate mâine, pentru a stabili oferta minimă acceptată de dascăli pentru a se întoarce la catedre.

Joi, Guvernul va emite o ordonanță de urgență care va prevede o creștere de 1000 de lei brut, lunar, pentru cadrele didactice, și câte 400 de lei brut pentru cele nedidactice, iar salariul unui profesor debutant va crește până la 4000 de lei în următorii trei ani, conform declarațiilor făcute miercuri de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Impactul bugetar pentru aceste creșteri salariale este de două miliarde de lei în următoarele 7 luni a mai transmis liderul PSD.

Guvernul a anunțat, miercuri, printr-un comunicat, oferta finală pentru profesori: crește salariile cu 1.000 de lei lunar de la 1 iunie, iar creșterile cerute de sindicate vor fi etapizate pe trei ani./ czaharia

RFI, 31 mai 2023

https://www.rfi.ro/politica-social-156409-sindicalistii-din-educatie-resping-ultima-oferta-guvernului-si-continua-greva