Comentariile autorităţilor ruse la declarațiile Washingtonului privind încălcarea Tratatului START de către Rusia

Ambasada Federației Ruse la Washington a anunţat că declarațiile Administrației americane despre presupusa nerespectare de către Moscova a Tratatului cu Statele Unite privind măsurile de reducere şi limitare a armelor strategice ofensive, aşa-numitul tratat New START, (START), nu sunt cauzele reale ale crizei create în jurul acestor tratate, precizează pe canalul de Telegram ambasada.
Subliniem din nou faptul că declarațiile părţii americane nu au nimic în comun cu cauzele reale ale crizei generate în jurul Tratatului START’, a menționat misiunea diplomatică. Ambasada Rusiei a explicat anterior, în mod repetat, motivele suspendării participării Rusiei la acest tratat. Ambasada a subliniat că au fost oferite justificări juridice pentru decizia, care a respectat în totalitate Convenția de la Viena privind respectarea tratatelor.
Refuzul insistent al Administrației SUA de a recunoaște inviolabilitatea dreptului internațional este extrem de evident. Voluntarismul juridic a fost întotdeauna vizibil la Washington‘, a concluzionat ambasada. De asemenea, Ambasada Rusiei la Washington a declarat că Moscova nu intenționează să-și schimbe poziția în urma anunțului făcut de Departamentul de Stat al SUA a contramăsurilor care se referă la Tratatul privind măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor strategice ofensive (START)./vdraguta/ctuluc

www.gazeta.ru – 2 iunie