Rador, ”Prietenul vostru din oraș”, în misiune la Vălenii de Munte

Vă era dor de „Prietenul vostru din oraş”? Voluntarii Agenției de presă Rador a Radio România s-au mobilizat din nou pentru a aduce bucurie, sâmbătă, 3 iunie, copiilor români şi ucraineni găzduiţi la aşezământul din Vălenii de Munte al cunoscutei organizaţii caritabile ProVita.
Pentru noi în fiecare zi este un 1 iunie, numai bun pentru a smulge zâmbete și entuziasm. Ne-am încărcat mașinile până la refuz cu sacoșe pline de surprize. Ne jucăm, ieșim la pizza, o sărbătorim pe Miruna, care împlinește peste câteva zile 18 ani, oferim dragoste și bucurie. În afara copiilor români pentru care așezământul de la Văleni este ”acasă”, din 4 martie 2022 aici sunt găzduiți și 17 copii instituționalizați ucraineni, care au fugit din calea războiului. „Prietenul vostru din oraş” este o campanie umanitară, marca Rador, bazată pe voluntariatul jurnaliștilor noștri, declanșată în martie 2020, imediat după invazia Rusiei în Ucraina, care susține integrarea copiilor refugiați din țara vecină.

*

Rador este agenţia de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informaţie profesionistă, rapidă şi complexă posturilor de radio naţionale, internaţionale şi regionale ale Societăţii Române de Radiodifuziune.

Asociaţia ProVita este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care îşi desfăşoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Poseşti şi oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova. Asociaţia a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociaţia ProVita a reuşit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.

Misiunea Asociaţiei ProVita este aceea de a oferi adăpost şi condiţii normale de trai copiilor abandonaţi, neglijaţi sau orfani, de a oferi îngrijire şi adăpost femeilor, mamelor şi copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulţilor fără adăpost şi bătrânilor părăsiţi. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă şi, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situaţii limită, indiferent de sex, rasă sau religie./cionescu

RADOR – 3 iunie