Președintele Klaus Iohannis speră ca România să adere în acest an la Spațiul Schengen

Realizator: Cătălin Gomboș – Președintele Klaus Iohannis speră ca România să adere în acest an la Spațiul Schengen, mai ales că a făcut eforturi susținute pentru a contribui la securizarea granițelor Uniunii Europene. Aflat în Germania, Klaus Iohannis a vorbit din nou despre apartenența României la valorile europene, ceea ce conferă legitimitate dorinței cetățenilor de a beneficia de integrarea în Schengen.
Klaus Iohannis: Noi am demonstrat astfel atât solidaritatea, cât și capacitatea de a proteja frontiera externă a Uniunii Europene. Totodată, România a arătat o dată în plus că îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în Spațiul Schengen, gestionând cu responsabilitate și eficiență granițele externe. O decizie în favoarea aderării României la Schengen în acest an va reprezenta un semnal foarte important pentru cetățenii noștri de apartenență și încredere în proiectul comun european.
Realizator: Șeful statului român va primi duminică, la Frankfurt, premiul Franz Werfel pentru drepturile omului, conferit de Centrul împotriva expulzărilor. Sâmbătă, Klaus Iohannis a obținut din partea Fundației Bad Harzburg, premiul Civic German, ca recunoaștere a modului în care democrația și angajamentul civic se manifestă astăzi în România./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 iunie)