Șase parlamentari care au perturbat la începutul lunii mai activitatea parlamentară vor fi sancționați

Realizator: Petruța Dinu – Cei șase parlamentari, cinci reprezentanți de la AUR și deputatul neafiliat Dumitru Coarnă, care au perturbat la începutul lunii mai ședințele din plen și din comisiile de specialitate vor avea diminuate diurna cu 50% pentru jumătate de an, iar intervențiile în plen pentru trei luni vor fi de 10 secunde. Decizia a fost luată de plenul Camerei Deputaților într-o ședință secretă. Deputatul AUR Ilie Coleșa consideră că sancțiunile încalcă drepturile constituționale.
Ilie Coleșa: Nu ne va opri această sancțiune, din contră, ne oferă o motivație și o recunoaștere că suntem pe drumul cel bun. Regulamentele, legea, Constituția, totul este încălcat prin acele convocări, dezbateri, vot pe WhatsApp care sunt total ilegale. De fiecare dată noi vom protesta, cel puțin cum am făcut.
Realizator: În sala de plen au avut acces doar deputații și personalul din cadrul Secretariatului General, cărora le-a fost interzisă înregistrarea audio-video a discuțiilor sau transmiterea live./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (6 iunie)