Angajații din educație nu renunță la grevă

Realizator: Nicoleta Turcu: Angajații din educație nu renunță la grevă și nu au încredere în declarația aprobată ieri de guvern, având ca anexă un memorandum privind salarizarea acestei categorii de personal. Ministrul de resort a afirmat că documentul reprezintă o garanție suplimentară, în acord cu solicitarea cadrelor didactice și publicat în Monitorul Oficial. Liderul Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat aseară, la TVR Info că declarația politică de ieri nu are valoare juridică:
Marius Nistor: Greva continuă. Este decizia tranșantă a colegilor noștri din unitățile de învățământ preuniversitar. Nu au încredere în clasa politică din România, pentru că au fost nenumărate exemple, din 2010 încoace, când politicienii noștri nu au respectat legi promovate de ei şi cel mai elocvent de exemplu este finanțarea învățământului preuniversitar 6% din Produsul Intern Brut, articol stipulat în actuala lege a educației, articol care a fost prorogat în 2010 până în momentul de față. Cum poți să crezi că își vor respecta un angajament, chiar dacă este politic? Cum pot să aibă încredere într-o declarație, chiar dacă s-ar duce la Monitorul Oficial, ea neavând valoare juridică?
Realizator: Federațiile sindicale au anunțat că profesorii și ceilalți angajați din sistem ies astăzi în centrul capitalei. Va fi un protest, un miting în Piața Victoriei, urmat de un marș până la Palatul Cotroceni. Sunt așteptați 20.000 de oameni./dpop/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (9 iunie)