Ministrul educației Ligia Deca a anunțat că au fost decalate unele termene privind finalul de an școlar și examenele

Realizator: Nicoleta Turcu – Vineri se încheie și cursurile pentru clasa a VIII-a care ar urma să susțină Evaluarea Națională, iar Ministerul Educației a decis că mediile se pot încheia doar cu două note sau calificative și că încheierea situației școlare nu mai trebuie validată de consiliul profesoral. Ligia Deca a anunțat și că au fost decalate unele termene privind finalul de an școlar și examenele.
Ligia Deca: Pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă, perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie. În ceea ce privește celelalte clase, nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an școlar. Înscrierile pentru examenul de bacalaureat și Evaluare Națională se vor prelungi și ele până pe 13 iunie. Probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise pentru ambele examene naționale, Bacalaureatul și Evaluarea Națională, nu se impune în acest moment modificarea calendarului.
Realizator: Probele scrise ale examenului de Bacalaureat sunt programate în perioada 26-29 iunie, iar cele pentru Evaluarea Națională în intervalul 19-22 iunie./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (9 iunie)