Ziua Mondială a Mediului

 

 

 

Ziua Mondială a Mediului, aniversată în fiecare an în ziua de 5 iunie, înscrie pentru anul 2023, un slogan bine definit și anume: „Învinge poluarea cu plastic” (Beat Plastic Pollution).

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează, la nivel național, o amplă campanie de informare și educare „Reciclăm în România”. Aceasta își propune să responsabilizeze populația cu privire la gestionarea și colectarea separată a deșeurilor.

 

Romfilatelia se alătură acestor deziderate menite să promoveze responsabilitatea privind protejarea mediului, prin tematica emisiunii de mărci poștale Ziua Mondială a Mediului, ce va fi introdusă în circulație începând de vineri, 9 iunie a.c.

 

Imaginile ilustrate pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 11 lei și pe plicul „prima zi” redau vizual elemente grafice sugestive, ce trag un semnal de alarmă cu privire la problemele de mediu și, în special la cele legate de poluare, care afectează atât viața oamenilor, cât și habitatul natural, punând în pericol viața animalelor, dispariția multor specii.

 

Acțiunile excesive ale oamenilor – redate  pe timbru prin simboluri precum poluarea datorată arderilor combustibililor fosili în termocentrale și furnale, autostrăzilor, tunelelor, drujbelor care pun la pământ pădurile – pot duce la dezechilibre în ecosistemele naturale, cu efecte negative și ireversibile pentru viața pe planeta Pământ.

 

Grafica plicului „prima zi” a emisiunii ilustrează, de asemenea, restrângerea zonelor naturale sub forma simbolică a unei insule cu suprafața descrescândă în care animale din diverse habitate încearcă să-și găsească salvarea.

 

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiunii de mărci poștale.

 

Emisiunea va fi disponibilă de Vineri, 09 iunie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

image description

image description