Toamna bună  se cunoaște după…rechizite – Rador organizează o campanie de donare

Agenția de presă Rador a Radio România continuă campania devenită deja o tradiție, „Prietenul tău din oraş”. Pe 23 septembrie, voluntarii Rador se deplasează la Vălenii de Munte, cu multă bucurie și entuziasm, pentru a dona rechizite și pachețele cu dulciuri de luat la școală, pentru un an plin de succes.
Beneficiarii campaniei sunt  copiii români şi ucraineni găzduiţi la aşezământul din Vălenii de Munte al organizaţiei ProVita. În afara copiilor români care își aveau casa aici, din 4 martie 2022 au fost acceptați și 17 copii instituționalizați ucraineni, care au fugit din calea războiului.
Voluntarii Rador sunt gata de joacă, pregătiți să ajute copiii la teme sau, pur și simplu, să stea de vorbă cu ei, ca între prieteni. Rechizitele sunt modul nostru de a-i încuraja pe copii să învețe bine, să își continue studiile, cu liceu, facultate, pentru că educația este calea spre o viață frumoasă și împlinită.
*
Rador este agenţia de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informaţie profesionistă, rapidă şi complexă posturilor de radio naţionale, internaţionale şi regionale ale  Societăţii Române de Radiodifuziune.
Asociaţia ProVita este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care îşi desfăşoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Poseşti şi oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova. Asociaţia a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociaţia ProVita a reuşit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.
Misiunea Asociaţiei ProVita este aceea de a oferi adăpost şi condiţii normale de trai copiilor abandonaţi, neglijaţi sau orfani, de a oferi îngrijire şi adăpost femeilor, mamelor şi copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulţilor fără adăpost şi bătrânilor părăsiţi. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă şi, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situaţii limită, indiferent de sex, rasă sau religie./cionescu
RADOR – 20 septembrie