Cele două Camere ale Legislativului se vor reuni în şedinţă comună cel mai probabil marţi sau miercuri

După aprobare, Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru acest pachet fiscal, aflat de o săptămână în dezbatere publică. În acest sens, cele două Camere ale Legislativului se vor reuni în şedinţă comună cel mai probabil mâine sau miercuri.

Reporter: Alina Stănuţă – Procedural se convoacă ședința conducerii legislativului, iar grupurile parlamentare au la dispoziție un termen pentru a înainta amendamente către Guvern.

Opoziția critică însă măsurile prevăzute în documentul executivului și anunță că intenționează să strângă semnături pentru inițierea unei moțiuni de cenzură. USR, AUR și REPER au demarat deja separat astfel de acțiuni, însă fără sprijinul UDMR nu se ajunge la cifra de 117 semnături necesare pentru inițierea unui astfel de demers. UDMR, cel mai probabil, nu va susține o moțiune de cenzură, pentru că se așteaptă ca Guvernul să țină cont de criticile lor în privința instituțiilor culturale de la nivel local.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este demis printr-o moțiune de cenzură depusă în termen de 3 zile, proiectul de lege pentru care acesta și-a angajat răspunderea se consideră adoptat./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 25 septembrie