Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” la Timişoara

Realizator: Nicoleta Turcu – Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” ajunge pentru prima dată la Timişoara. Organizat de Asociaţia „Bis” din Sibiu, maratonul de teatru independent aduce 21 de evenimente în 10 spaţii, mai mult sau mai puţin convenţionale. Sunt implicaţi aproximativ 100 de artişti din toată ţara, tineri şi de la teatre consacrate, spune regizorul Bogdan Sărătean, membru fondator „Bis”:
Bogdan Sărătean: Nu e doar vorba de vârste diferite, cât despre moduri de exprimare diferite, despre spectacole independente care au o estetică aparte. Nu au pretenţiile spectacolelor din teatrele de stat, şi mă refer aici la decoruri, logistică, pentru că ne-ar fi fost şi imposibil să facem asta, şi atunci compensăm prin calitatea, autencitatea şi sinceritatea mesajului. Nu poţi să fii actor independent singur, dar poţi să fi într-o companie independentă, care are o estetică, unde artiştii din interior au cu toţii un crez comun, şi atunci poţi să supravieţuieşti.
Realizator: Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” se deschide sâmbătă, la ora 19:00, în sala de concerte a Liceului „Ion Vidu”. Pentru unele evenimente, intrarea elevilor şi studenţilor este gratuită, transmite Radio România Timişoara./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 septembrie)