Contracte de peste 3 miliarde de lei cu fonduri din PNRR au fost semnate, la Ministerul Transporturilor

Contracte de peste 3 miliarde de lei cu fonduri din PNRR au fost semnate, astăzi, la Ministerul Transporturilor. Autoritatea pentru Reformă Feroviară cumpără încă 20 de trenuri electrice noi de lung parcurs (InterRegio) de la un producător din Polonia (1,2 miliarde de lei ), iar pentru CFR Călători s-au semnat contracte de modernizare pentru 55 de locomotive şi 139 de vagoane.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu: Cele aproape 3 miliarde, contracte semnate astăzi vor intra, în marea lor majoritate în economia noastră, bani din PNRR. Partea cealaltă, a douaa cea legată de achiziții de material rulant sau de modernizări, la fel de importantă ca și prima componentă, pentru că avem de recuperat foarte mulți ani pierduți.

Realizator: Ministerul Transporturilor reuşeşte să finalizeze, astfel, proiectele feroviare de modernizare a peste 300 de kilometri de magistrală CFR şi achiziţie de material rulant, cu o singură excepţie: contractul pentru 12 trenuri cu hidrogen care nu mai poate fi atribuit până la 31 decembrie 2023, conform calendarului din PNRR, notează redactorul RRA, Alexandru Lancuzov./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 decembrie