8 martie – concert de Ziua Femeii la Sala Radio: dirijoarea Jessica Cottis și pianista Adela Liculescu

De Ziua Internațională a Femeii – vineri, 8 martie 2024 (de la 19.00) – Orchestra Națională Radio vă propune la Sala Radio un eveniment dedicat prezenței feminine în muzică. Vor urca pe scena bucureșteană două invitate speciale cu o carte de vizită extraordinară – dirijoarea Jessica Cottis și pianista Adela Liculescu – și, în plus, programul serii se va deschide cu o creație semnată de o compozitoare: Diana Rotaru – „Corale și cutii muzicale”. Veți mai asculta în programul serii de la Sala Radio Mozart – Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră și Richard Strauss – suită din opera „Cavalerul rozelor”.

Unul dintre cei mai remarcabili dirijori britanico-australieni, Jessica Cottis este dirijor-șef și director artistic al Orchestrei Simfonice din Canberra (Australia) și colaborează constant cu orchestre de top ale lumii, precum London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Sydney Symphony, Los Angeles Philharmonic ș.a.

Absolventă a Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, pianista Adela Liculescu are un palmares impresionant de premii. Cel mai recent este premiul al II-lea la Concursul Internațional G. Enescu (București – 2021). În 2018 a câștigat premiul I la Prix du Piano – Berna (Elveția), în 2017 a fost distinsă cu premiul I și premiul publicului la cele două mari Concursuri Internaționale Brahms din Europa – la Pörtschach (Austria) și Detmold (Germania).

La finalul concertului, spectatorii se vor putea reîntâlni cu solista serii în foaierul central al Sălii Radio, în cadrul unei sesiuni de autografe acordate de Adela Liculescu pe albumul „Moștenitorii României Muzicale”, apărut la Editura Casa Radio în colecția Radio România Muzical.

RADOR – 4 martie