Guvernul a aprobat un proiect cu modificări și completări la Legea cetățeniei

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect cu modificări și completări la Legea cetățeniei. După cum precizează Ministerul Justiției, demersul este necesar pentru modernizarea cadrului legal, dar și în procesul de aderare la programul Visa Waiver al Statelor Unite. De asemenea, pentru atingerea unor obiective asumate prin PNRR în fața Comisiei Europene.

Ministrul Alina Gorghiu arată, într-un comunicat de presă, că noua lege va oferi respect fiecărei persoane care dorește să devină cetățean român și va asigura integritatea procesului de dobândire a cetățeniei, cu eliminarea posibilelor fraude. Ea subliniază necesitatea adoptării documentului în procedură de urgență, solicitând Parlamentului sprijin în acest sens.

Între noile prevederi sunt incluse digitalizarea procedurilor, astfel încât stadiul soluționării dosarelor să poată fi urmărit online, introducerea unui card de cetățenie care va face dovada acesteia, în locul certificatului eliberat pe hârtie și confirmarea biometrică a identității titularului prin imaginea facială și amprente digitale, ca la procedura pentru obținerea unui pașaport./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 iunie