Transmisiile digitale (DRM) în unde scurte din România au fost îmbunătățite

Radio România Internaţional (RRI) și Radiocom și-au îmbunătățit și optimizat semnificativ modul de transmitere a semnalului de radio digital (în sistem Digital Radio Mondiale – DRM) de la staţia de la Țigănești (lângă București).

Acest lucru a fost realizat prin modernizarea configurației sistemului de emisie DRM ContentServer head-end cu ajutorul Fraunhofer IIS, membru al Consorţiului DRM, și al STARWAVES.

Îmbunătățirile tehnice includ implementarea ultimului standard de codec audio xHE-AAC și adăugarea în timp real a știrilor Radio România Internațional, în mai multe limbi, prin funcția de text avansată Journaline a DRM, care permite afișarea în mod text pe display-ul radioreceptoarelor.

Acest upgrade permite Radio România Internaţional și Radiocom să îmbunătățească calitatea recepţiei la ascultători, asigurând o calitate audio apropiată de FM, dar și premisele unui consum mai redus de energie electrică, o ofertă interactivă de conținut editorial, precum și prezența și acoperirea emisiunilor internaționale în unde scurte, care ajung în numeroase zone din lume.

Radio România Internaţional emite programe în standardul de radio digital DRM, care permite o experienţă superioară de ascultare, în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice

(RADOR RADIO ROMÂNIA – 14 iunie)