EURONEWS: România, zboruri anulate din cauza protestului piloților: inconveniente pentru pasagerii Tarom aflaţi pe aeroportul din București

EURONEWS (Italia), 9 iulie 2024 -Pasagerii și politicienii au rămas blocați luni pe aeroportul din București, din România, din cauza absenței piloților și deci a anulării a zeci de zboruri ale companiei aeriene naționale Tarom.

Căpitanii și ofițerii de zbor ai companiei au declarat că sunt „inapţi de zbor”, luându-şi un permis care poate dura 48 de ore. Sindicatul a confirmat că nu are dispute în derulare, chiar dacă nu a fost exclusă o formă de grevă, având în vedere cererile repetate de majorări salariale din acest an.

„Venim din Spania, aşteptăm decolarea de la 5 dimineaţaa. Nimeni nu ne-a informat de nimic„, a mărturisit un călător pe Aeroportul Internaţional Henry Coanda.

„Voi scrie un email către Tarom”, protestează un alt pasager pe aeroportul din capitala României, „pentru a-i cere restituirea banilor. Așa ceva nu mi s-a întâmplat niciodată”.

Protestul piloților a dus și la anularea zborului care trebuia să-i conducă pe miniștrii de externe și ai apărării ai României la summitul NATO de la Washington, în Statele Unite.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lansat un ultimatum conducerii companiei cerându-i să rezolve situația de urgență. Potrivit lui Grindeanu, piloții au cerut o creștere a salariului cu 40 la sută, iar Tarom a primit ajutoare de stat în valoare de milioane de euro, dar fără a-și îndeplini angajamentul de a reduce din personal./cpaunel/rlambru

https://it.euronews.com/2024/07/09/romania-voli-cancellati-per-protesta-piloti-disagi-per-passeggeri-tarom-allaeroporto-di-bu

Articol de Gabriele Barbati

Traducerea: Cătălina Păunel/ RADOR RADIO ROMÂNIA