Stațiunea Sovata se află în partea central-nordică a României, mai exact în Depresiunea Praid-Sovata, pe cursul superior al râului Târnava Mica, la poalele dinspre sud-vest ale Munților Gurghiu, din Carpații Orientali, la 60 km est de municipiul Târgu Mureș.
Totodată, Sovata beneficiază de hoteluri moderne, dar și de pensiuni dotate ultra-modern, oferind o variată gamă de servicii, posibilități de tratament si de agrement. În plus, turiștii se pot bucura de practicarea sporturilor de iarnă pe pârtia din stațiune, de drumeții, excursii către Târgu Mureș, Sighișoara sau salina Praid.
În această ordine de idei, Sovata este celebră pentru lacurile helioterme atât de renumite pentru efectele sale terapeutice. Astfel, cel mai cunoscut dintre lacurile helioterme ale stațiunii Sovata este Lacul Ursu. Mai mult, potrivit site-ului sovata.ro sunt șase lacuri sărate în Sovata. Lacul Ursu este cel mai mare dintre toate, urmat apoi de Aluniș, Mierlei, Roșu, Negru și Verde. Lacurile cu apa dulce sunt Paraschiva și Tivoli.
În plus, turiștii se pot plimba în jurul lacurilor din frumoasa stațiune Sovata. Există marcaje pentru trasee, turiștii putând ajunge astfel și la Muntele de Sare, care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde.
*fotografii din arhiva personală
Andreea Postelnicu, RADOR RADIO ROMÂNIA