Etichetă: ciocolata
Cafeaua şi ciocolata neagră ne fac fericiți
Cafeaua, ciocolata neagră şi fructele se numără printre alimentele care îi fac pe oameni fericiţi, în timp ce băuturile gazoase, gogoşile şi burgerii le...
În Ungaria se consumă anual 3.500 tone de bomboane pentru pomul...
În Ungaria se consumă anual 3.500 tone de bomboane pentru pomul de Crăciun, a precizat Sándor Sánta, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Dulciuri din Ungaria....
Producătorii de ciocolată au celebrat căderea Zidului Berlinului
Ca parte a manifestărilor de sâmbătă, prilejuite de aniversarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, producătorul francez de ciocolată Patrick Roger...
Tort cu cremă mascarpone în două culori
Un tort ciocolatos şi cremos cum nu s-a mai întâlnit... O combinaţie de cremă de ciocolată albă şi neagră (de fapt, putem prepara oricâte...
Ciocolata este benefică pentru sănătate
Ciocolata este benefică pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de cacao. Studiile au arătat că ciocolata scade tensiunea arterială și reduce riscul de atac de...
Ciocolata, benefică pentru sânge, nervi şi intelect
Unul dintre cele mai recente studii ale oamenilor de ştiinţă din Australia şi Luxemburg prezintă rezultate interesante legate de consumul de ciocolată. Persoanele care...
MUZEE CULINARE: Muzeul Ciocolatei din Saint Stephen, Canada
Muzeul Ciocolatei din Saint Stephen, New Brunswick (Canada) atrage prin modul său unic de a oferi explicaţii şi de a-i invita pe vizitatori să...
Ucraina a interzis importul mărfurilor din Rusia
Guvernul Ucrainei a luat decizia interzicerii importului mărfurilor din Rusia pentru o perioadă de şase luni de zile, ca răspuns la măsurile similare din...
Nicio sărbătoare fără ciocolată!
Iubitorii de ciocolată ştiu bine că nu există nicio sărbătoare fără ciocolată. Fiţi siguri că dacă veţi consuma cu moderaţie acest aliment pe bază...
Emulsificatorii din alimente – responsabili de declanşarea bolilor inflamatorii
Ingredientele care conferă îngheţatei, ciocolatei sau altor alimente consistenţa fină şi cremoasă ar putea sta la baza declanşării anumitor boli inflamatorii cronice. Este concluzia...