Preşedintele Traian Băsescu: Bucureştiul va acorda sprijin procesului de intergrare a Ucrainei în Uniunea Europeană

Preşedintele României, Traian Băsescu, a salutat rezultatele alegerilor parlamentare din Ucraina şi a dat asigurări că Bucureştiul va acorda sprijin Kievului în procesul de integrare europeană a Ucrainei, a anunţat, luni, Serviciul de presă al preşedintelui român.
„România va fi un partener de încredere al Ucrainei pe această cale extrem de dificilă, dar singura corectă” – a declarat Traian Băsescu, citat  de Serviciul său de presă. În opinia lui, rezultatul pe care l-au obţinut partidele pro-europene la alegerile parlamentare din Ucraina demonstrează susţinerea acestui vector de dezvoltare de către cetăţenii acestei ţări.
În prezent, în Ucraina, au fost prelucrate 50,08% din datele obţinute de la secţiile de votare pentru alegerile parlamentare. Pe prima poziţie se află „Frontul Popular”, în favoarea căruia au votat 21,61% dintre alegători. Acesta este urmat de „Blocul lui Poroşenko” – care a obţinut 21,45% din voturi, iar pe locul trei se situează Partidul „Samopomoşci” („Autosalvarea”) a primarului oraşului Lvov, Andrei Sadovîi, care a obţinut voturile a 11,10% dintre alegători.
Partidul lui Iuri Boiko „Blocul de Opoziţie” a fost votat de 9,82% dintre participanţii la vot, Partidul radical al lui Oleg Liaşko – 7,38%, iar Partidul „Batikivşcina” al Iuliei Timoşenko – 5,69%.

(www.itar-tass.com – 27 octombrie)