Petro Poroşenko va efectua în luna ianuarie 2015 o vizită în Cehia.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a acceptat invitaţia omologului său ceh, Miloš Zeman, de a efectua o vizită la Praga, în luna ianuarie 2015, a anunţat ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkim. „Pentru noi, memoria Holocaustului este sfântă, iar preşedintele ucrainean va merge la Praga cu această ocazie importantă şi tragică” – a declarat Klimkin.

Anterior, secretarul de presă al preşedintelui ceh, Jiří Ovčáček, a anunţat că Zeman i-a invitat la Praga şi pe liderii statelor coaliţiei antihitleriste – Marea Britanie, Rusia, SUA şi Franţa – pentru a participa la forumul internaţional consacrat împlinirii a 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz de către Armata Roşie.

Potrivit secretarului de presă al Ministerului de Externe al Cehiei, deocamdată, niciun un alt preşedinte nu a acceptat invitaţia la acest eveniment. Forumul internaţional urmează să aibă loc la Praga, la centrul memorial ridicat pe locul fostului lagăr de la Terezin, în perioada 26-27 ianuarie 2015.