Zece secrete pentru îngrijirea pielii pe timpul iernii

zapada

Zilele sunt reci și abia am început să vedem zăpada. Din păcate, pentru unii dintre noi, strălucirea înrourată de vară a tenului va fi înlocuită de experiența neplăcută a descuamării pielii.
Esteticiana canadiana Kristen Ma ne oferă zece sfaturi pentru a evita descuamarea și a menține pielea suplă și sănătoasă pe toată durata iernii.

  1. Faceți un tratament facial

Kristen Ma explică faptul că tratamentul facial este o modalitate foarte bună de a curăța pielea și începe un nou sezon, cu un ten proaspăt. Odată cu schimbările climatice, au loc schimbări și la nivelul pielii noastra, iar un estetician poate facilita tranziția. Începând cu un ten mai curat, mai sănătos, vom permite îngrijirii de rutină a pielii în anotimpul rece să fie mai eficiente.

  1. Beți apă

Ne amintim cu ușurință pe timpul verii să ne hidratăm însă odată cu venirea frigului, administrarea dozei zilnice de apă nu mai constituie întotdeauna o prioritate – dar ar trebui să fie. “Cu toții suntem mai deshidratați pe timpul iernii, așa că este important să bem mai multă apă, explică Kristen Ma “. „Acesta este un sfat foarte simplu, dar benefic pentru persoanele care doresc să menține pielea sănătoasă.”

  1. Protejațifațade mediul extern

“Pe timpul iernii ne înfășurăm în haine călduroase așa că nu ar trebui să fie nici o diferență pentru pielea noastră”, spune esteticiana Ma. Aceasta sugerează folosirea unei creme mai grase
în locul cremelor hidratante ușoare, pentru a menține pielea hidratată. „Pielea devine mai sensibilă iarna astfel că o cremă cu o consistență mai grasă asigură un strat suplimentar de protecție – cum ar fi un pulover cald”, spune ea.

  1. Evitați produsele ce conțin petrol

Nu neglijați buzele, care au tendinta de uscare în timpul iernii. Purtați la dumneavoastră un balsam de buze și aplicați-l ori de câte ori temperatura scade. Kristen Ma, propune evitarea produselor care conțin petrol deoarece acestea pot bloca porii buzelor, ceea ce împiedică hidratarea lor. „Nu poți hidrata pielea în mod corespunzător dacă este saturată”, explică ea.

  1. Nu uitați de protecția solară

Doar pentru că tremurăm de frig nu înseamnă că razele soarelui și-au luat vacanță. Iată de ce, protecția solară este încă importantă. Amintiți-vă de aplicarea unei creme de protectie solară cu 30 de minute înainte de a pleca din casă, astfel pielea voastră este protejată.

  1. Aveți grijă și decorpul dumneavoastră

„Pielea este cel mai mare organ din corpul dumneavoastră, așa că trebuie să o hidratăm total, nu doar de la umeri în sus”, spune Kristen Ma. Același lucru este valabil pentru exfoliere, explică ea. Orice faceți pentru fața dumneavostră, ar trebui să fie făcut, de asemenea, pentru tot corpul, mai ales în anotimpul geros.

  1. Încercați un ser hidratant

Esteticiana canadiană, propune adăugarea unui ser de hidratare în îngrijirea de rutină a pielii, care se aplică înaintea cremei hidratante folosită în mod obișnuit. Din cauza aerului uscat din timpul iernii avem nevoie de un strat suplimentar de umiditate, pe care acest ser îl poate oferi, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute.

  1. Folosiți un demachiant cremă

Înlocuiți gelul de curățare cu un demachiant cremă, iarna. Pentru că pielea este mai sensibilă în anotimpul rece, gelurile demachiante, care sunt de multe ori astringente, pot usca și irita mai mult pielea iarna. Un demachiant cremă de calitate va elimina machiajul și impuritățile fără diminuarea umidității prețioase a pielii.

  1. Exfoliați periodic

Pielea mată, fără luciu, fragilă, este din nefericire specifică iernii.
Acest lucru este cauzat de o acumulare de piele moarta, explică Kristen Ma. Pentru a da acestor obrajii uscați un impuls, exfoliați-i regulat. Aveți nevoie să faceți acest lucru mai des în timpul iernii decât o faceți vara, spune ea. „De trei ori pe săptămână este o modalitate foarte bună pentru a vă asigura o prezență mereu proaspătă și sănătoasă a tenului.”

  1. Încercați să folosiți uleiurile
    O mare și reconfortantă modalitate de a-i oferi întregului corp hidratarea, atât de necesară, în timpul iernii este folosirea uleiurilor de baie. Pielea va absoarbi umezeala din uleiuri, lăsând pielea mătăsoasă și moale de fiecare dată când ieșiți din cadă.

Carmen Oprea

Traducere si adaptare: www.canadianliving.com