ICR Bruxelles preia preşedinţia reţelei institutelor culturale europene

ICR Bruxelles preia la 1 ianuarie 2015 preşedinţia reţelei EUNIC a institutelor culturale europene prezente în Belgia. Cu peste 20 de membri (între care Alliance Française, British Council, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Polonez), EUNIC Bruxelles susţine multilingvismul, dialogul intercultural, diversitatea şi valorile comune europene. La nivel global, EUNIC numără 89 de reţele în 74 de ţări.

Prezenţa ICR Bruxelles în reţelele EUNIC Bruxelles şi Olanda este una foarte activă. În 2014, ICR Bruxelles a iniţiat proiectul Ucraina în Europa şi a avut un aport substanţial la alte proiecte (Transpoesie, târgul de design).

Fidel strategiei sale de sprijinire a vocaţiei europene a Republicii Moldova, ICR Bruxelles a facilitat aderarea ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles la reţeaua institutelor culturale naţionale ale statelor membre UE. Republica Moldova a participat în lunile septembrie şi octombrie, alături de România, la proiectul european TRANSPOESIE 2014, care marchează Ziua Europeană a Limbilor.

Directorul ICR Bruxelles şi preşedintele EUNIC Bruxelles, Robert Adam, a făcut parte între 2009 şi 2011 din prima echipă permanentă a EUNIC la nivel global şi consideră că „pentru ICR Bruxelles, cooperarea cu partenerii europeni din cadrul EUNIC face parte din ADN. Vom urmări în 2015 să dăm un conţinut concret acestei preşedinţii prin proiecte de anvergură şi deschiderea spre vecinătatea estică a UE,”