Campania de mobilizare civică „Implică-te! Raportează corupţia!” a fost lansată de organizaţia Transparency International România

Campania de mobilizare civică „Implică-te! Raportează corupţia!” a fost lansată de organizaţia Transparency International România. Campania îşi propune să determine opinia publică să ia atitudine şi să sesizeze faptele de corupţie. Cei ce vor să facă acest lucru pot completa un formular pe internet şi vor depune sesizările la un centru de asistenţă. Victor Alistar, director executiv Transparency International România, a precizat că în acest centru oamenii vor primi gratuit şi confidenţial consiliere şi asistenţă juridică.

Centrul de asistenţă pentru cetăţeni este un program prin care Transparency International România îi ajută pe oameni să îşi elaboreze sesizările, să le dea datele şi informaţiile cât mai complete, să le transmită acolo unde trebuie, astfel încât o sesizare de corupţie, de încălcare a legii să se întoarcă, ca în mult cazuri, cu un refuz sau cu un rezultat negativ. De asemenea, cazurile pe care le preluăm şi care merg mai departe sunt cazuri pe care construim şi sugestii de îmbunătăţire a legii, pentru că în multe situaţii legea este prost făcută şi multe persoane care ar fi trebuit să fie trase la răspundere au scăpat de răspunderea pe care trebuia să şi-o asume.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 17 martie)