ARTUR SILVESTRI AR FI ÎMPLINIT 62 ANI!

Astăzi, 19 martie 2015, ARTUR SILVESTRI (19 martie1953 – 30 noiembrie 2008)  ar fi împlinit 62 ani! Dacă…

Dacă boala necruțătoare nu i-ar fi curmat firul vieții pământene atât de brusc și atât de devreme, frângându-l în plină perioadă de maturitate și efervescență creatoare.

Dacă nu s-ar fi consumat, poate, prea mult, prea intens, pentru prea multe țeluri, idei, proiecte, persoane, fără să se menajeze în vreun fel  stingându-se ca o lumânare care și-a ars, prea repede, toată ceara…

Sau poate dacă Dumnezeu ar fi avut alte planuri cu el…

Dar Artur Silvestri spunea că nu moartea este importantă, ci „fapta mare”, „urma” ce o lăsăm după noi. Iar el a făcut Fapte și a lăsat Urme. În sufletele și în viața celor care l-au cunoscut iubit, apreciat, ale celor pe care i-a inspirat, i-a mobilizat, i-a ajutat în viața literară și chiar personală; în reviste, în cărți, în edituri, în biblioteci în viața și istoria literaturii române, și nu numai…

Iar cărțile lui, cele mai multe editate postum, vă așteaptă în sute de biblioteci private și publice,  dar oriunde sunteți, le puteți  citi și descărca de pe noul site www.artursilvestri.ro unde găsiți multe informații despre viața, activitatea, opera lui, proiectul editorial și comemorativ, etc.

Să-i citim cărțile, să-l pomenim, să spunem o rugăciune și să-i aprindem o lumânare celui care rămâne Artur Silvestri, el însuși.