Meteorologii spun că ne aşteaptă o primăvară mai rece decât în mod normal

Meteorologii spun că ne aşteaptă o primăvară mai rece decât în mod normal şi cu precipitaţii abundente, inclusiv de Paşti. Prezentă la o dezbatere organizată de Ziua Mondială a Meteorologiei, specialista de la ANM Elena Mateescu a precizat că, în săptămânile următoare, vor alterna zilele friguroase cu cele mai calde.

Elena Mateescu: Putem avea temperaturi mai coborâte, perioade reci, cu precipitaţii mai abundente, urmate de perioade mai calde şi cu precipitaţii sub mediile climatologice, pentru că aşa cum a fost şi anul 2014, am avut luni foarte secetoase, cum a fost decembrie sau februarie, dar am avut şi luni foarte ploioase, cum au fost luna aprilie, mai sau luna iulie 2014, a patra lună cea mai ploioasă din istoria măsurătorilor în România.

Potrivit reporterului nostru, Bogdan Isopescu, meteorologii atrag atenţia că 2015 ar putea fi la fel de călduros şi secetos ca şi anul trecut. Directorul ANM, Ion Sandu, a mai spus că în România media termică a crescut cu jumătate de grad în ultimii 40 de ani, iar la noi în ţară s-au înregistrat peste 70 de dezastre naturale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 martie